ASRock ION 330HT MediaCenter

SickBeard

SickBeard is een stuk software geschreven in Python dat feitelijk functioneert als een PVR. Je laat de software zien welke series je volgt en waar ze staan en in welke kwaliteit je ze graag bekijkt en SickBeard houdt de RSS streams van verschillende nzb indexers in de gaten voor nieuwe afleveringen. Ik behandel hier alleen de instellingen voor nzbs.org, aangezien dit de enige is die ik gebruik. Let wel, dit werkt op dit moment het best voor populaire engelstalige series. Aangezien SickBeard jouw series alleen in het engels opzoekt op thetvdb.com, kan hij vele nederlandse series niet vinden.

Om het te installeren haal je de source van github en zet je deze in je homedir:

cd ~/downloads
wget --no-check-certificate https://github.com/midgetspy/Sick-Beard/tarball/master -O sickbeard.tar.gz
tar xvzf sickbeard.tar.gz
mv midgetspy-Sick-Beard-e70b49e/ ../.sickbeard

Er wordt een initscript mee geleverd welke je met je eigen voorkeuren kunt vullen. Dit is de inhoud van de mijne:

############### EDIT ME ##################
# path to app
APP_PATH=/home/xbmc/.sickbeard
# path to python bin
DAEMON=/usr/bin/python
# startup args
DAEMON_OPTS=" SickBeard.py -q"
# script name
NAME=sickbeard
# app name
DESC=SickBeard
# user
RUN_AS=xbmc
PID_FILE=/var/run/sickbeard.pid
############### END EDIT ME ##################

Zet het in /etc/init.d en voeg het toe aan rc.d en starten maar:

sudo cp ~/.sickbeard/initscript /etc/init.d/sickbeard
sudo update-rc.d /etc/init.d/sickbeard defaults
sudo /etc/init.d/sickbeard start

Standaard draait SickBeard op 8081 (daarom koos ik voor sabnzbdplus op 8082) en is nu dus te bereiken met je browser. Op de volgende pagina gaan we de boel verder instellen.

5 thoughts on “ASRock ION 330HT MediaCenter”

 1. Hoi,

  Bedankt voor je artikel. Ik zit er ook aan te denken een XBMC HTPC te kopen om al mijn
  DVD’s en avi’s af te spelen en SD tv series. Ik vroeg mij af wat de kwaliteit is van upscaling van DVD’s en avi’s en SD Tv series op een Full HD TV met een XBMC HTPC is die even goed als bij een mediaspeler. Ik gebruik nu een mediaspeler maar wil overstappen op een XBMC HTPC en een Full HD TV maar dan alleen SD kwaliteit en DVD’s en niet HD avi’s. Ik vindt HD content gewoon te groot en het aanbod te weinig dus ik wil nog bij SD blijven. Wat adviseer je is een XBMC HTPC even goed in upscalen als een mediaspeler voor de niet HD content?

  1. Hoi Jack,

   Mijn XBMC HTPC is ook gekoppeld aan een Full HD TV en ik kijk ook nog regelmatig series en films in SD. Dit ziet er simpelgezegd gewoon strak uit. XBMC is minstens zo goed als, zo niet beter dan een ‘gewone’ mediaplayer om dit fatsoenlijk op je scherm te zetten. Daarnaast biedt XBMC je de mogelijkheid om tussen talloze resoluties en refresh rates te schakelen, mits je TV ze allemaal ondersteunt.

   Wat betreft je argumenten tegen HD content, ik zweer er zelf bij. Alle Amerikaanse series verschijnen tegenwoordig zo’n beetje standaard in 720p en films zelf in 1080p. Dit betekent ongeveer 1,5GB voor een aflevering van een serie en tussen de 6 en 15GB voor een film. Als je, zoals in mijn geval, ongeveer 1TB ter beschikking hebt en niet alle bekeken seizoenen van een serie of alle films bewaard, dan heb je ruimte zat. En zo maak je, naar mijn idee, optimaal gebruik van de combinatie van een HD capable media center en een Full HD TV.

   Succes en veel plezier!

 2. Hoi Marco,

  Bedankt, voor je reactie. Het volgende gaat meer over Full HD TV’s:

  Ik vraag me af wat de kijkafstand is van je Full HD TV en hoe groot ie (inch, centimeters) is. Ik heb nog geen Full HD TV maar ik begrijp dat kijkafstand en de kwaliteit van (1080p, 720p, SD) belangrijk is. Als je 720p hebt neemt de kijkafstand die ze adviseren erg toe en als je dan nog genees 720p hebt moet je volgens mij een hele grote afstand van je TV zitten en ik zit 1,6 meter van mijn huidige niet HD TV af. Wat is jouw kijkafstand en hoe groot is je TV?

 3. Hallo Marco,

  Ik ben voortnemens een Asrock aan te schaffen en je guide te gebruiken om XBMC te gebruiken voor mijn mediacollectie die staat op mijn Synology NAS. Ik ga er, als noob, even vanuit dat dit mogelijk is.

  Ik las op een ander forum dat 1080 video’s middels XBMC niet vloeiend draait. Heb er hier ook slechte ervaringen mee?
  Ik kan natuurlijk de Asrock met W7 en mediacenter laten draaien maar XBMC spreekt mij erg aan.

  Alvast bedankt voor je input! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.