ASRock ION 330HT MediaCenter

SickBeard Config

Alle onderstaande info is natuurlijk ook te vinden in de SickBeard wiki.

General

 

Sick Beard - alpha master - Config - General (klik voor groot)
Sick Beard – alpha master – Config – General (klik voor groot)

 

De instellingen onder General spreken redelijk voor zich. Wat ik hier in ieder geval uit heb gezet is “Launch Browser” aangezien dat op een server weinig zin heeft. Verder heb ik onder “Metadata” voor XBMC alles aangevinkt. De “Defaults” en “Episode Naming” opties zijn verder naar eigen voorkeur in te vullen. Bij mij komt het overeen met wat ik eerder had gekozen voor het vullen van mijn library.

Episode Downloads

 

Sick Beard - alpha master - Config - Episode Search (klik voor groot)
Sick Beard – alpha master – Config – Episode Search (klik voor groot)

 

Hier wordt het interessant. Onder “Episode Search” heb ik alleen NZBs aangevinkt, aangezien ik hier alleen van usenet gebruik maak. De frequency van zoeken is ook weer naar eigen voorkeur te bepalen, zelf gebruik ik de defaults. Onder “NZB/Torrent options” stel ik logischerwijs SABnzbd in met de juiste username, password, API key, Category en IP/Port. De “Torrent Black Hole” gebruik ik hier niet.

Nu het belangrijkste, de “post processing”. Hier heb ik alleen “rename episodes” aangevinkt, de rest moet uit staan/leeg zijn omdat we sabnzbd een script laten gebruiken!

Dat dat ff duidelijk is 😀

Search Providers

 

Sick Beard - alpha master - Config - Providers (klik voor groot)
Sick Beard – alpha master – Config – Providers (klik voor groot)

 

Zoals eerder vermeld, gebruik ik eigenlijk alleen nzbs.org. Deze heb ik hier dan ook als enige aangevinkt onder “Provider Priorities” en geselecteerd onder “Providers”. De benodigde UID en Hash vind je onder deze link (als je al bent aangemeld op nzbs.org!). Je UID staat achter &i= en je Hash achter &h= bovenaan de pagina achter "Add this string to your feed URL to allow NZB downloads without logging in".

Notifications

 

Sick Beard - alpha master - Config - Notifications (klik voor groot)
Sick Beard – alpha master – Config – Notifications (klik voor groot)

 

Hier stel je in of je wilt dat SickBeard een notificatie verstuurt naar XBMC bij het binnenhalen van een nieuwe episode en of het de library moet updaten. Growl en twitter gebruik ik hier niet.

Post-Processing vanuit SABnzbd

 

SABnzbd Categorieën (klik voor groot)
SABnzbd Categorieën (klik voor groot)

 

De koppeling tussen SABnzbd en SickBeard is nog niet compleet. Daarvoor moeten we SABnzbd nog duidelijk maken een script te gebruiken na het downloaden van een tv serie. Zorg er eerst voor dat alle sortering in SABnzbd zelf uit staat. Dit is standaard het geval. Laat SABnzbd zien waar het script staat door het volgende in te vullen onder “Instellen > Mappen > Gebruikersmappen > Mappen met gebruikers scripts:”

.sickbeard/autoProcessTV

In die map vind je alle scripts. Voor deze installatie gaat het sabToSickBeard.py en  de bijbehorende config “autoProcessTV.cfg”. Deze maak je aan door de sample te kopieren en in te vullen met je instellingen voor SickBeard. SABnzbd heeft bij het uitvoeren van het script deze gegevens nodig om SickBeard te kunnen vertellen dat het klaar is.

cp autoProcessTV.cfg.sample autoProcessTV.cfg

Nu zul je zien dat je in SABnzbd onder “Instellen > Categorieën” een script kunt instellen voor iedere categorie. Voor de categorie tv kies je hier in het dropdownmenu voor “sabToSickBeard.py”. Dit werkt dan voor alle tv series die je met sabnzbd download, mits je ze categoriseert onder tv, dus niet alleen vanuit SickBeard. Dit is vooral handig wanneer je snel wat oudere seizoenen binnenhaalt door zelf even te zoeken op nzbs.org!

We kunnen iets vergelijkbaars voor films doen met behulp van CouchPotato.

5 thoughts on “ASRock ION 330HT MediaCenter”

 1. Hoi,

  Bedankt voor je artikel. Ik zit er ook aan te denken een XBMC HTPC te kopen om al mijn
  DVD’s en avi’s af te spelen en SD tv series. Ik vroeg mij af wat de kwaliteit is van upscaling van DVD’s en avi’s en SD Tv series op een Full HD TV met een XBMC HTPC is die even goed als bij een mediaspeler. Ik gebruik nu een mediaspeler maar wil overstappen op een XBMC HTPC en een Full HD TV maar dan alleen SD kwaliteit en DVD’s en niet HD avi’s. Ik vindt HD content gewoon te groot en het aanbod te weinig dus ik wil nog bij SD blijven. Wat adviseer je is een XBMC HTPC even goed in upscalen als een mediaspeler voor de niet HD content?

  1. Hoi Jack,

   Mijn XBMC HTPC is ook gekoppeld aan een Full HD TV en ik kijk ook nog regelmatig series en films in SD. Dit ziet er simpelgezegd gewoon strak uit. XBMC is minstens zo goed als, zo niet beter dan een ‘gewone’ mediaplayer om dit fatsoenlijk op je scherm te zetten. Daarnaast biedt XBMC je de mogelijkheid om tussen talloze resoluties en refresh rates te schakelen, mits je TV ze allemaal ondersteunt.

   Wat betreft je argumenten tegen HD content, ik zweer er zelf bij. Alle Amerikaanse series verschijnen tegenwoordig zo’n beetje standaard in 720p en films zelf in 1080p. Dit betekent ongeveer 1,5GB voor een aflevering van een serie en tussen de 6 en 15GB voor een film. Als je, zoals in mijn geval, ongeveer 1TB ter beschikking hebt en niet alle bekeken seizoenen van een serie of alle films bewaard, dan heb je ruimte zat. En zo maak je, naar mijn idee, optimaal gebruik van de combinatie van een HD capable media center en een Full HD TV.

   Succes en veel plezier!

 2. Hoi Marco,

  Bedankt, voor je reactie. Het volgende gaat meer over Full HD TV’s:

  Ik vraag me af wat de kijkafstand is van je Full HD TV en hoe groot ie (inch, centimeters) is. Ik heb nog geen Full HD TV maar ik begrijp dat kijkafstand en de kwaliteit van (1080p, 720p, SD) belangrijk is. Als je 720p hebt neemt de kijkafstand die ze adviseren erg toe en als je dan nog genees 720p hebt moet je volgens mij een hele grote afstand van je TV zitten en ik zit 1,6 meter van mijn huidige niet HD TV af. Wat is jouw kijkafstand en hoe groot is je TV?

 3. Hallo Marco,

  Ik ben voortnemens een Asrock aan te schaffen en je guide te gebruiken om XBMC te gebruiken voor mijn mediacollectie die staat op mijn Synology NAS. Ik ga er, als noob, even vanuit dat dit mogelijk is.

  Ik las op een ander forum dat 1080 video’s middels XBMC niet vloeiend draait. Heb er hier ook slechte ervaringen mee?
  Ik kan natuurlijk de Asrock met W7 en mediacenter laten draaien maar XBMC spreekt mij erg aan.

  Alvast bedankt voor je input! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.